وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به محدودیتهای ایجاد شده در دسترسی به اینترنت با سرعت بالا و نبود محتوا برای بهرهگیری از کاربردهای اینترنت، ورود فناوری وایمکس و یا هر فناوری جدیدی به کشور مشکلات موجود در بحث اینترنت را حل نخواهد کرد.
وایمکس نیوز - احمد معتمدی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه وایمکس مانند دیگر فناوریها قبل از ورود به کشور مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است، گفت: تمامی فناوریها قبل از ورود به کشور تست و آزمایش شده و معایب و مزایای آنها مشخص میشود. اگر چه فناوریهای جدیدتری در دنیا بعد از وایمکس وارد عرصه شدهاند اما به این معنی نیست که سرمایهگذاری انجام شده برای این فناوری در کشور ما از دست رفته است.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان گفت که وایمکس در جهان اواخر عمر خود را طی میکند، افزود: در به کارگیری فناوری وایمکس مقداری دیر عمل کردهایم اما مشکل موجود مربوط به زمان استفاده از این فناوری نیست بلکه آنچه باید به آن پرداخته شود و جای بحث دارد عدم وجود شرایط مناسب برای بهرهگیری از کاربردهای این فناوری است.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه فناوریهای جدید به سرعت فناوریهای گذشته را از رده خارج نمیکنند، بیان کرد: مشکل موجود در ورود فناوری به کشور ما مربوط به استفاده نکردن از ظرفیتها نسبت به سرمایه گذاریهای انجام شده است. زمانی میتوان از ظرفیتهای ایجاد شده استفاده کرد که محدودیتهای دسترسی به باند پهن برداشته شود.
به اعتقاد این عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر، دسترسی به اینترنت در کشور با محدودیتهایی مواجه است که این امر استفاده از کاربردهای مطلوب فناوریها را غیرممکن میکند و این مساله برگشت سرمایهای برای سرمایهگذاران فناوری در پی نخواهد داشت.
معتمدی با بیان اینکه هم اکنون دسترسی به اینترنت با سرعت 16 مگابیت در ثانیه در کشورهای منطقه تجاری سازی شده است، افزود: در کشور ما محدودیت اینترنت با سرعت کمتر از 128 کیلوبیت در ثانیه، امکان ابتداییترین خدمات مانند تلویزیون کابلی (VOD ) را غیرممکن ساخته است.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در استفاده از کاربردهای فناوری اطلاعات بسیار عقب تر از دیگر کشورها در حال حرکت هستیم، عنوان کرد: در کشور ما حتی 5 درصد کاربردهایی که دنیا در استفاده از اینترنت از آن بهره میبرد، مورد استفاده قرار نمیگیرد و به همین دلیل در ردهبندی جهانی از نظر ابزارهای الکترونیکی و کاربردهای اینترنت رتبه خوبی را نتوانستهایم به خود اختصاص دهیم.
وی با اشاره به شرکتهای فعال در عرصه وایمکس، گفت: این شرکتها نسبت به سرمایهگذاری که انجام دادهاند و حق امتیازی که پرداخت کردهاند مشتری ندارند و دلیل آن نیز این است که کاربر تنها زمانی حاضر است نسبت به سرویس جدیدی هزینه بیشتری بپردازد که استفاده مضاعفی از آن نیز داشته باشد؛ اما در شرایط موجود و با وجود محدودیت دسترسی و نبود کاربرد، کاربران حاضر نیستند برای وایمکس هزینه پرداخت کند.
معتمدی با تاکید بر اینکه تمامی دستگاههای خدماتی به نوعی دولتی هستند و ارایه خدمات الکترونیکی به صورت واقعی میتواند ظرفیت استفاده از وایمکس را در کشور بهبود بخشد، گفت: متاسفانه برای کاربردهای فناوری اطلاعات در کشور سرمایهگذاری مطلوبی صورت نگرفته است.